Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karakterek

 Elena Gilbert

Elena egy 17 éves gimnazista lány, aki elvesztette a szüleit egy autóbalesetben a Wickery hídnál. Öccsével, Jeremyvel és nagynénjével, Jenna Sommerssal él együtt. Népszerű lány az iskolában és barátai körében, de a baleset után úgy érzi, el akar rejtőzni a világ elől. A tanév hamarosan kezdődik, és az iskolában megjelenik egy új diák: Stefan Salvatore. Elena a naplójába önti ki a szívét addig, míg nem találkozik Stefan Salvatore-ral, akivel megismerkedik és járni kezdenek. Ezek után az élete teljesen megváltozik, rájön, hogy vámpírok igen is léteznek, és hogy nagyon sok köze van Stefanhez és bátyjához, Damonhöz, de van valaki, akihez még inkább: Katherine-hez, akire megszólalásig hasonlít. Végül az is kiderül, hogy Elenát örökbe fogadták és hogy nem véletlenül hasonlít Katherine-re. Ami még ennél is rosszabb, hogy mivel örökbe fogadták, kell lennie egy anyának is, akire rá is találnak, Alaric Saltzman (Jeremy történelem tanára) felesége. Isobelről mindenki azt hitte, elhunyt, de végül kiderült, hogy nagyon is él, méghozzá vámpír, akit Damon változtatott át. Elena egy erős akaratú és empatikus fiatal lány, aki biztos lábakon áll a földön. Szerelme Stefan Salvatore, de az első évad végére már érezhető a Damonhöz való kötődése.

Stefan Salvatore

Stefan 17 éves, visszahúzódó típus, szeret a háttérben meghúzódni. Mystic Fallsba költözik, ahol megismerkedik Elena Gilberttel, aki kísértetiesen hasonlít régi szerelmére, Katherinere. A lány felkelti figyelmét, és a városban marad. Testvére, Damon Salvatore is felüti a fejét, akivel egykori szerelmük miatt rivalizálnak. Hamarosan kiderül, hogy a testvérpár vámpír. Stefan csak állati vérrel táplálkozik, próbál jó lenni, még vámpírként is. Damon azonban nem visszakozik az öléstől, lelkiismeret nélkül gyilkol. Bosszút esküdött öccsének, mert szerinte ő az oka annak, hogy Katherinet elveszítették. Ahol csak tud, keresztbe tesz Stefannak, akinek titkára időközben rájön Elena. A lány őrlődik, de végül a fiú mellett marad. Damon megváltozik, és hármasban oldják meg a kisváros gondjait, ahol nem egyszer jelennek meg vámpírok. Stefan már nem a régi, néha ő is iszik embervért, vannak mélypontjai, míg Damon megjavul. Katherine és Elena már nemcsak külsőre hasonlítanak egymásra - Damon is beleszeret Elenába, és testvérével versenyeznek a lány kegyeiért.

Damon Salvatore

Damon eléggé arrogáns időnként, öntelt, és antiszociális hajlama van, egyik percben bájos és elbűvölő, következőben pedig rendkívül veszélyes, és nincs bűntudata a gyilkosságok után. Élvezi ha fájdalmat okozhat, leginkább amiatt, mert hiányzik neki régi szerelme, Katherine. Titokban vágyik az elfogadásra. Nagyjából 20 évesnek néz ki, de igazából több mint 150 éves vámpír. Felkeltette az érdeklődését Elena, bár utálja a kisvárosokat, mivel unalmasnak találja őket, mégis ott marad Mystic Fallsban, hogy bosszút álljon…az első évadban.De miután felhagy Katherine keresésével azután Elenát veszi célba és megpróbál áttérni a jó oldalra.

 

Caroline Forbes

Caroline az első epizódban azonnal lecsap az új fiúra, Stefan Salvatoréra. A fiú azonban nem mutat érdeklődést a lány iránt és ezt közli is vele. Az epizód végére Caroline teljesen magába fordul, ám a következő epizódokban összejön Damon Salvatoréval, akit ő mint egy tárgyat használ. A harmadik epizódban egy bálon Damon Caroline társaságában megszerez egy gyémántot, amit ő maga rejtett el ott korábban. A gyémánt később Caroline birtokába kerül, aki tovább ajándékozza azt Bonnie Bennettnek. A harmadik fejezet végén Stefan legyőzi Damont és börtönbe veti, Damon azonban az Erejét használva magához hívja Carolinet és ráveszi, hogy nyissa ki a börtöne ajtaját. Caroline megteszi amit Damon kér és kiengdi őt. Caroline-nak további fontosabb szerepe nincs az első évadban, csak annyit lehet megemlíteni, hogy Matt barátnője lesz. A második évadban viszont sokkal fontosabb szerepet kap: Katherine-nek köszönhetően vámpírrá változik, amit nehezen él meg. Lelepleződik az anyja előtt, de miután nincs több vasfű a seriffben, kitörli annak emlékeit. Miután Tyler megölt egy embert, és ezáltal a következő teliholdkor át kell változnia, Carolnie végig mellette marad.


 

Bonie Bennett

 
Bonnie hűséges, és támogató barátja Elenának, és bármit megtenne érte. 17 éves, imádnivaló és nagyon segítőkész, bárki számíthat rá, ha szükséges. Ő is népszerűnek számít a suliban, de miután felfedezi hogy családja boszorkány törzs, egyre jobban érdekli az életének ez az oldala. Képességének köszönhetően érzékeli, hogy Stefan veszélyes.
 

Jeremy Gilber


Ő Elena öccse, 15 éves, kedves fiú. Nagyon mélyen megrázta szüleinek elvesztése. Úgy próbált megbírkózni bánatával, hogy gyakran részeg volt, és drogokhoz nyúlt. Összejött Vicki Donovannal, ám őt is elvesztette, ezért Elena arra kérte Damont, hogy törölje ki Jeremy emlékeit, és fájdalmát. Ez teljsen megváltoztatta a személyiségét, már nem foglalkozik kábítószerekkel, és nem hanyagolja el az iskolát sem. Később találkozik Annával, és kialakul köztük valami.
 
 

 
 

 
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 173215
Hónap: 928
Nap: 24